Hur hjälper ett bra träningsredskap dig att få motivation till din träning?

Nytt år (eller bara en ny vecka) och du har som vanligt lovat dig själv att bli en ny människa genom att äta bättre, socialisera mer, och framförallt träna. Vi kan inte säga att vi inte känner igen oss. Vi vet alltså hur svårt det kan vara att göra dessa grejer. Speciellt träna. Vi ska därför försöka hjälpa dig att finna motivationen till att träna, och det ska vi göra genom att nämna en sak: träningsredskap.

Vill du läsa mer om hälsa och träning, besök hälsobloggen.se

Många val

Träningsredskap kan vara många grejer. Hantlar för att träna musklerna, yogamatta för att, ja, köra yoga och kanske andra liknande övningar, balansplatta, medicinboll, gymboll, hopprep, kettle bell, skivstång och så vidare. Ja, det finns en hel del saker att välja emellan. Låt inte mångfalden göra dig nervös. Man behöver inte äga allting, utan bara det som känns rätt för en själv och som man vet att man kommer att använda mest.

Men hur kan ett bra träningsredskap hjälpa en att finna motivationen till träning? Jo, svaret är simpelt. Man kan helt enkelt göra fler övningar mer redskap än med utan. Du behöver inte alltid gå och jogga, eller skaffa medlemskort på ett gym, eller kanske till och med köpa hem egna maskiner. Ett eller två redskap kan räcka alldeles utmärkt.

 

Fler övningar

Har man ett träningsredskap som man framförallt kan göra fler övningar med så ökar motivationen till träning. Detta sker just därför att man då vet vad man ska göra, istället för att gå in blint. Om man alltså byter om till träningskläder och vet att “idag ska jag hoppa hopprep eller använda mig utav min kettle ball eller köra lite övningar på gymbollen” så är det alltid lättare än att byta om och undra “var ska jag ens börja?”. Det hela handlar om den mentala inställningen. Det blir alltid roligare att träna om man har redskap till hands.

Efter ett tag så kan man även öka sin samling och med tiden även förlänga sin träningssession samt utöka sina alternativ. En dag kan man välja mellan de olika redskapen och bestämma sig för just vilka man känner för att använda just den dagen. Känner du inte för att använda dina hantlar så kan du använda ditt fitnessband. Det blir mycket praktiskt med tiden.

Så, införskaffa dig ett hopprep, en medicinboll och ett par hantlar och kör! Motivationen kommer att hitta dig i sinom tid. Det kan vi lova dig.