Svenska flyttfåglar söker fastighet i Medelhavet och på Mallorca

Svenska flyttfåglar söker bo i Medelhavet

Precis som den svenska skogsduvan så är det många svenskar utan vingar som väljer att flytta söderut, tillfälligt då sommaren sviker, och permanent då ålderns höst närmar sig. Man så att säga vill hitta nytt boende och fastighet lite söderut. Den svenska migrationen till medelhavsområdet, och då särskilt Spanien och Mallorca, är inget nytt fenomen, men vad är det som får så pass många att välja denna livsstil som trots allt skiljer sig en hel del från livet i Sverige?

Fastigheter Mallorca – Ett sätt att få ökad livskvalitet!

Sol och värme

Om du frågar människor längre söderifrån vad som är typiskt med svenskar så kan du mycket väl få svaret att vi soliga dagar står med ansiktet vänt mot solen, med slutna ögon, som vore vi i djup meditation. Solen är något som väldigt många svenskar längtar efter och i Spanien så finns det gott som soliga dagar. Det är ju också därför som det är så pass populärt att välja Mallorca och andra orter i landet för kortare semester eller som hemort efter pensionen. Ett sommarboende eller permanent fastighet på Mallorca ses som en upplevelse och något som höjer livskvaliteten. Medelhavsområdet har inte bara bättre solinstrålning än Sverige, klimatet är också mycket milt vilket kan vara väldigt skönt för knarriga knän.

Ett härligt liv året om

Idag så är det så pass vanligt med svenskar som reser och flyttar till Spanien och i och med att det finns så många landsmän på plats så erbjuder butiker till och med viktiga svenska basvaror som knäckebröd och sill. För många så innebär flytten till Mallorca eller andra spanska orter en nystart i livet där glädjen blir en viktig källa till energi och bättre hälsa. Detta särskilt för pensionärer som kanske behöver ta hand om hälsoproblem genom en bättre livsstil. Det är inte bara äldre som väljer att flytta till Spanien. Unga svenskar ser också en fördel med att bo längre söderut, och det finns jobb för svensktalande såväl som för den som lär sig hyfsad spanska.

Till skillnad från skogsduvorna som återvänder till Sverige då våren och sommaren kommer så är det många som väljer att stanna kvar i egen fastighet på Mallorca. Våren och sommaren innebär ju härlig värme vid landets kuster som bjuder in till bad, surfing, och väldoftande havsbris.