Fastighet på Costa del sol, är det lycka?

Har du bestämt dig för att gå med de människor som har redan börjat ett nytt liv i Spanien? Kanske du är en av dem som fortfarande drömmer om det, eller du är någonstans mellan!

Goda nyheter är att svenskarna är rikare än någonsin. Kronan är stark och räntan låg. Spanska bostadspriserna har sjunkit rejält bara de senaste året. För svenskar med utlandsdrömmar är det goda tider att köpa bostad eller flytta till Spanien!

Lediga bostäder på Costa del Sol, bland annat i populära Nerja och Fuengirola.

_MG_3699Några tipsar som ska tänka på innan man flyttar:

  • Hur fungerar skattesystemet där du vill bo? Reglerna är olika i olika länder.
  • Du har rätt till akutsjukvård om du har ett intyg från Försäkringskassan, men vad händer om du måste göra en operation eller blir allvarligt sjuk? http://www.forsakringskassan.se
  • Äger du bostad inom EU/EES området, så du har rätt att göra rot-rutavdrag, när du anlitar hantverkare i hemmet innan du flyttar utomlands.
  • Säljer du bostaden i Sverige, men inte vill skatta för vinsten på en gång, kan du få uppskov om du köper ny bostad inom EU och EES, precis som det går att göra i Sverige. Du måste betala en uppskovsränta på den uppskjutna vinsten. https://www.skatteverket.se
  • Ha beredskap för att du kan vilja flytta hem igen i framtiden och se till att ha råd med det.
  • Det är en bra ide att bo på en kortare tid i det nya landet först, innan du bestämmer dig för att flytta.
  • Tänk på att bara sol och värme är inget sällskap! Det sociala nätverket spelar en viktigt roll att må bra och uppleva hemmakänsla i utlandet.

spanishliving hittar du goda råd, och lediga bostäder på Costa del Sol, bland annat i populära Nerja, Frigiliana, Torrox, Almunecar, La Herradura, Fuengirola och Marbella.