Inne med stickning

garnDe senaste åren har många svenskar upptäckt glädjen i att skapa något med händerna och fått upp ögonen för stickning, virkning och andra textila hantverk. För många fungerar det som avkoppling efter en stressig dag på jobbet och det blir en skön kontrast till alla de timmar som spenderats framför datorn.

Förr lärde man sig oftast att sticka via en äldre släkting. Idag ser det lite annorlunda ut. Är man sugen på att lära sig sticka och inte riktigt minns sin slöjdlärares instruktioner är det faktiskt bra att börja framför datorn. Det svåra är väl att kunna läsa stickbeskrivningen och följa mönster för det plagg man ska tillverka. För att komma igång är YouTube ett bra ställe, där finns massor av filmer med instruktioner på hur man gör. Det finns också många fina mönsterbeskrivningar på nätet. Behöver man material finns det mängder av härliga stickgarner och virkgarner av alla möjliga sorter och färger att få tag i via olika webshopar, är en webbutik med stort utbud både av garner och mönster.