Drömmar om häst, hund och lantliv

lantlivMånga drömmer om en lantlig livsstil oavsett om man bor på landet eller i stan. Countrychic stil har alltid varit populärt och det kan man förstå då den utstrålar både attityd och stil.

Såhär när höstmörkret kryper inpå finns det väl inget som lockar så som att klä sig i en härlig tjock stickad tröja och krypa upp i soffan framför en brasa, en god bok och en kopp te? Eller att ta en höstpromenad med hunden i den färgsprakande naturen i ett par sköna boots och kläder i härliga jordnära toner. Det finns så mycket snygga countrylife kläder så som engelsk tweed kavaj och HKM ridbyxor. När vädret blir ruggigt behöver man i allra högsta grad kläder som är snygga och praktiska.

Det finns ju ingenting som säger att inte hunden också ska vara snygg. En hundägare som älskar lantliv kan väl aldrig få för många halsband och koppel till sin hjärtevän? Ett riktigt snyggt halsband i läder kan kännas dyrt men då ska man tänka på att de är slitstarka. Vårdar man dem rätt håller de i många år och de blir bara snyggare med tiden.

Den som gillar hästar, hundar och andra djur kanske drömmer extra mycket om ett liv på landet. Att få vara nära djur och natur är avkopplande för många och att gå och pyssla i stallet, rykta och kela med hästen är både fridfullt och rogivande. Självfallet är en del av drömmen att gå klädd i bekväma ridbyxor med bra passform, matchad med en snygg, trendig skjorta.

Nu på hösten är det även dags att skörda allt det goda som naturen har att bjuda på. Nog skulle det vara roligt och anordna en härlig trädgårdsfest tillsammans med goda vänner och bjuda på en riktig skördemeny. Plocka svamp till en god omelett, äpplen till pajen och koka en god gryta med rotfrukter. Duka med ärvt porslin, vackra linnedukar och servetter. Borden kan man dekorera med små buketter av plockade blommor så som kärleksört och höstanemon. En kvist rönnbär är också fint att sätta i vas. Att pryda trädgården med ljusslingor och lyktor skapar en riktigt mysig stämning för festen. För att gästerna inte ska frysa ihjäl kan man bulla upp med kuddar och varma, härliga filtar.

Nog låter det ljuvligt med ett liv nära naturen. Att påta i trädgården, umgås med familj och vänner, laga god mat, och njuta av naturen i sällskap av djur är nog det som gör att så många lockas av lantlivet.