Melodifestivalen 2013

melodifestPå lördag går finalen av Melodifestivalen 2013 av stapeln. Melodifestivalen är Sveriges mest populära och efterlängtade musikfest. Trycket har varit stort på biljettförsäljningen och de 25 000 publikplatserna är så gott som slutsålda. Det är med andra ord många som drömmer om att uppleva Melodifestivalen live och inte bara hemma från TV-soffan.

Sedan Loreen vann förra årets Eurovision Song Contest med låten Euphoria har intresset fullkomligt exploderat. I år lämnar Melodifestivalen Globen där tidigare års arrangemang ägt rum till fördel för nybyggda Friends Arena. Friends Arena är en av Europas mest moderna arenor och arenan rymmer ungefär dubbelt så många som Globen.

Det är naturligtvis speciellt att få uppleva ett så stort arrangemang på plats. Att sitta mitt i en publik som skriker, klappar och jublar, se kamerorna svepa genom lokalen och strålkastarna dansa över scenen är speciellt. Har man riktig tur kanske man också får tillfälle att hälsa på sin favoritartist också.