Webbdesign

Webbdesign innebär inte bara att ha snygga färger och coola effekter på en hemsida. Inom webbdesign ska du också kunna göra en sida      användarvänlig. Webbdesignen är otroligt viktig för din sajts framgång.

Det visuella

Vanligtvis tänker man att webbdesign har med färger och former på nätet att göra. Ja, givetvis är det en del av webbdesign. När du skapar en hemsida har du en målgrupp i fokus och du anpassar designen efter målgruppen. Du ska aldrig skapa en hemsida som DU tycker är snygg och gillar. Du behöver ett underlag för att kunna veta vad din målgrupp gillar. Utan det får du inte de kunder du vill ha. Olika färger symboliserar olika saker och det kan vara bra att veta vad de olika färgerna betyder. Här kan du läsa mer om vad de olika färgerna symboliserar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Färgsymbolik#F.C3.A4rgsymbolik_efter_f.C3.A4rg


En webbdesigner skapar en visuell bild av ditt företag och förmedlar en viss känsla till dina kunder. Det gör hon/han genom att sätta samman färger och former på ett sätt som attraherar den målgrupp sidan riktar sig till.

Det tekniska

Vad menar jag nu? Jag menar hur du designar sidans upplägg. Hur sidan ska vara designad beror på den målgrupp du designar för. Var ska menyerna ligga och hur ska texter och bilder vara placerade? Har din målgrupp datorvana eller är den ung, riktar du dig till högutbildade eller kanske till människor med synfel? Oavsett vilken din målgrupp är så ska webbdesignen anpassas efter den.

Något att tänka på kan vara att designa för framtiden. Gör en design som går att ”översätta” till andra språk och kulturer utan att tappa känslan.  Tänk också på att du kanske utökar din verksamhet och då ska din sida kunna växa med dig.

Vad är bra webbdesign

En riktigt bra hemsida är den som är lätt för användaren att navigera på, som har texter med bra innehåll och som har hög läsbarhet förutom att vara designad på ett sätt som gör att kunden stannar på sidan. Ju längre en kund stannar, desto större chans att hon/han väljer dig som leverantör.

Webbdesign är inte bara att lägga in en snygg logotyp, utan du kan behöva hjälp med att skapa en sida som gynnar din verksamhet. Kontakta ett proffs när du ska lansera en sajt. Argonova Systems i Borås kan webbdesign är kända för att göra bra hemsidor och för att de har ett bra kundbemötande.