Starta ditt nya liv idag!

Jag vet att det kan låta töntigt, men som du säkert vet så är nyfrälsta de värsta. Jag tillhör nu den skaran. Min beundran riktar sig mot en laserterapibehandling som jag nu i helgen genomgick. Behandlingen skulle få mig, storrökaren, att sluta röka. Jag blev lovad att inga biverkningar eller abstinenssymptom skulle besvära mig. Vet du vad? Det fungerade! Under över alla under! Därför känner jag att jag måste sprida budskapet, om abstinensfri rökavvänjning!

Jag har rökt sedan jag var yngre än vad jag vill erkänna och har hela tiden tyckt att det är så himla gott. Jag VET att det är hälsofarligt, cancerframkallande och dåligt för alla möjliga skäl. Jag vet det. Det vet alla rökare. Men ändå har jag inte velat sluta. Jag har inte velat gå upp i vikt eller gå omkring och  fräsa åt folk och vara så sur att jag till slut tar en cigarett ändå. Det passar inte mig att ha det så. Så när jag blev rekommenderad (läs kommenderad) av min mor att göra en laserbehandling för att sluta röka, så tänkte jag att det skadar ju inte att prova. Fungerar det, så är det bara bra. Fungerar det inte kan jag ju bara fortsätta att röka.

Mitt farväl till mina cigaretter

Självklart ville jag ta farväl av mina cigaretter. Vilket innebar att jag kedjerökte hela vägen till klinikens port. Rent symboliskt så rökte jag dock inte upp den sista, utan fimpade efter halva cigaretten. I mitt inre tänkte jag ändå att jag snart skulle få umgås med mina cigaretter igen. Jag trodde inte på allvar att en ynka behandling med laser skulle få mig och min syster (som båda är storrökare) att sluta.

Behandlingen kittlade mina öron

Min syster och jag tog behandlingen samtidigt så vi skulle kunna stötta varandra i vår kamp. Vi hade samma erfarenhet av behandlingen; att den var behaglig och allt annat än smärtsam. Det enda som jag tyckte var ”jobbigt” var att en av punkterna som behandlades var öronen och det killades enormt just där (för mig som är jättekittlig alltså). Behandlingen utfördes på en bekväm  och fräsch brits i ett behagligt och trevligt rum. Tyvärr frös jag om fötterna den dagen men det uppvägdes av att killen som behandlade mig hade varma händer.

Jaha, och vad hände sen?

Efter behandlingen hände precis det som skulle hända. Ingenting. Min syster och jag gick ut i höstsolen. Utan att röka, utan att vilja röka. Helt ärligt (handen på hjärtat, jag svär på Bibeln- ärligt) så har jag sedan min laserterapi varit som en ickerökare. Har jag ens rökt förut? Det känns inte så. Den största prövningen trodde jag skulle vara att dricka alkohol. Men nej, alla andra rökta när jag var på fest men jag var inte ens sugen. Jag brukar var skeptisk till nya, fräcka saker som innebär att du betalar en lite större summa (i det här fallet bara ungefär vad en månads cigaretter kostar) och som ska vara mirakelkurer. Jag går inte på det, så enkelt är det. Men detta funkar faktiskt!

Vill du också bli rökfri på ett sätt som gör att du inte känner att du någonsin varit rökare? Lyd mitt råd då och ta kontakt med Relief!