Gör något oväntat!

Har du drömt om att någon gång göra något riktigt kul, oväntat och som definitivt inte är typiskt dig? Vet du vad? GÖR DET! Det finns inget som ger så stor tillfredsställelse som att göra något som går utanför rutinen. Det spelar ingen roll om du svettas floder och är helt utmattad efteråt, för den energin du vinner på din upplevelse är värt det!

Vad ska du göra då?

Det beror ju helt på vad du vill göra, vad du känner för och vad din ekonomi tillåter. Efter att ha Googlat ett antal gånger så hittade jag en sak som jag många gånger sett på tv men inte vetat om det gått att göra i Sverige (under uppsyn av proffs alltså), nämligen gå på glödande kol. Bakgrunden med att gå på kol är väl att samla ihop sig och att lära sig fokusera på målet oavsett distraktioner, och givetvis visa att man är en tuffing.

Låter inte det som något du vill göra? Det gör inget, det finns massor med andra saker du kan göra. Du kan till exempel gå på spökmiddag. På flera ställen i Sverige anordnas det spökmiddagar med vandring, där du under en hel kväll får uppleva medeltidens mystik. En guide och skådespelare gör under en hel kväll sitt bästa för att skrämma dig och efter att ha fått andan i halsen hela kvällen bjuder de på en trerätters middag som kompensation. Det gäller att inte vara mörkrädd.

Hur ska jag hitta något som passar?

Mitt råd är att använda två saker i din jakt på något som ger dig fjärilar i magen; använd din fantasi, med dina barndomsdrömmar som inspiration, och något du redan förmodligen använder dagligen, Google. Det räcker egentligen med ett litet ord för att en stor mängd möjligheter ska uppenbara sig. Skriv äventyr och du får mellan sex och tretton MILJONER träffar. Det ska mycket till att inte hitta något som passar dig då.

Varför ska jag göra något sådant här?

På det svarar jag bara; varför inte? Livet är kort och stor del av det tillbringar vi med krav och ansvar och plikter. Livet är till för att njutas av och om du in emellan kan göra något som förgyller din vardag och får vardagens tråkighet att hålla sig borta ett tag, så kör hårt!

Förutom att livet är kort, är det även hårt. Ta de chanser du kan att släppa allt och bara njut och ta hand om dig själv!