Den svenska sommaren – I Borås

Under somrarna i västsverige finns det mycket mer att göra än du någonsin kunde ana. Det finns en uppsjö av olika festivaler och evenemang för alla smaker. Gammal som ung, det spelar ingen roll. Det finns något för alla!

Fullt upp på sommaren

Sommaren är en tid när energin ofta flödar (om regnet bara håller sig borta), känslorna är på topp och man umgås mer än vad man gör under vinterhalvåret. Med mer umgänge kommer mer aktiviteter. Det är där arrangörerna sätter in stötarna. När du minst anar det kommer en festival eller en artist runt hörnet och vill ha din uppmärksamhet.

Något för alla

I egenskap av göteborgare tror jag ibland att världen tar slut vid kommungränsen men oj, vad fel jag har. Det finns HUR MYCKET SOM HELST att hitta på i sommar längs hela kusten. Det finns festivaler för i princip vad som helst. Mat, båtar, musik, dans, ”you name it”! Det är bara din fantasi som sätter stopp. Det bästa med sommarens utbud är att det finns något för alla åldrar, och inte bara för dem som är mellan 20 och 25 år.

Västsverige har det mesta

Det är dags att utforska det vår vackra del av landet har att erbjuda! Det är inte bara festivaler som varar några dagar, Borås har till exempel ”Sommartorsdagarna”,
där artister varje vecka spelar på Stora torget. Gratis. Alltså utan kostnad. Kan det bli bättre?

En av de stora händelserna i sommar är att ”Madge” (Madonna) kommer till Göteborg och spelar. Inte riktigt lika gratis som Borås Sommartorsdagar men ändå kul. Glöm inte att ”The Boss” spelar på Ullevi i sommar med!

Givetvis händer det saker utanför Göteborg med, i Mellerud är det Kanalyran, på Tjörn har dem Visfestivalen och Skara bjuder på Medeltidsdagarna.

För de lite mindre finns Satellit- en dansfestival för barn och unga.

Den svenska sommaren

Förr förknippades den svenska sommaren med den svenska synden, idag förknippas den med härliga upplevelser och minnen!

Ha en underbar sommar!