Bli påmind om dina upplevelser med fotokalender / fotoalmanacka

Har du varit på resa eller varit med om en speciell upplevelse? Alla fina bilder hamnar ju lätt i en mapp på datorn, där de samlar digitalt damm.

Det finns idag mycket roligt man kan göra med sina bilder, t.ex. en fotokalender eller fotoalmanacka. Du behöver alltså 12 bra bilder, vilket inte brukar vara något problem – problemet är att välja bland alla foton. Dagens kameror har ju tillräckligt många megapixlar för att trycka i lite större format så det är oftast inget problem. Viktigare är ju att kontrollera kvaliteten på själva fotot. Även om kameror kan ha en hög siffra före megapixel så är optiken inte alltid den bästa. Kollar man på bilden i 100% storlek ser man ofta om det t.ex. är gryniga eller har andra skavanker.

Välj sedan en leverantör som passar. Se till att de har bra kvalitet på papper och tryck och välj sedan vilken storlek på kalender du vill ha och ladda upp dina filer. Vi kan rekommendera Tida Reklams personliga fotokalender som även kan ha en egen bild på utsidan av kalendern.