Intressanta resor 2012

Lonely Planet har inför årsskiftet gett ut boken ”Best in Travel 2012” där de listar de bästa resmålen det här året. Det finns ett urval med de 10 bästa länderna, de 10 bästa regionerna och de 10 bästa städerna. För varje resmål berättas varför just 2012 är bästa tiden att resa dit.

För många av resmålen så förutspås de explodera vad gäller turister inom några år. Orsaken att besöka nu är alltså att man kan vara där och uppleva landet innan det blir förändrat på grund av turismen.

Bland de 10 länderna finns Uganda, Ukraina, Burma, Cuba och Bhutan. Orörda länder ur massturism-synpunkt, men fyllda med intressanta upplevelser.

Bland städerna hittar vi förutom London, Santiago, Orlando och Darwin även Stockholm. ”Mysig men ändå storstad” är nog det allmäna intrycket, men den internationella succen med Stieg Larssons ”Milennium-serie” verkar ha skapat ett nytt intresse för vår huvudstad.